ГоловнаСвіт

Трамп на саміті G7 кинув у бік Меркель цукерки зі словами: "І не говори, що я ніколи тобі нічого не даю"

Про це заявив американський політолог, голова Eurasia Group Ієн Бреммер.

Американський політолог, голова консалтингової компанії Eurasia Group Ієн Бреммер стверджує, що президент США Дональд Трамп на саміті "Великої сімки" кинув у бік канцлера ФРН Ангели Меркель дві цукерки зі словами: "І не говори, що я ніколи тобі нічого не даю".

Про цей дивний інцидент він розповів в ефірі CBS, пише видання The Hill, описуючи фотографію з саміту, що стала вірусною. 

Фото: EPAUPG

Бреммер стверджує, що це сталося, коли лідери країн G7 зібралися для підписання спільного документа за підсумками саміту.

Меркель і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо намагалися натиснути на Трампа, щоб він підписав спільне комюніке. Сам Трамп, як розповів Бреммер, очевидно, відчував невдоволення через те, що лідери G7 об'єдналися проти нього.

"Трамп сидів там, схрестивши руки на грудях, очевидно незадоволений фактом, що всі вони об'єдналися проти нього. Врешті-решт він погодився і сказав: окей, я підпишу. І в цей момент він піднявся, засунув руку в кишеню свого піджака, дістав дві цукерки Starburst, кинув їх на стіл і сказав: "Ось, Ангело. І не говори, що я ніколи тобі нічого не даю", - розповів Бреммер.

Нагадаємо, Трамп перед самітом G7 виступив за повернення до формату "Великої вісімки" за участю Росії. Голову Білого дому підтримав італійський прем'єр Джозеппе Конте.

Група семи (G7) - об'єднання економічно розвинених країн, до якого входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія. У форматі "сімки" організація існувала в 1976-1997 роках. Після приєднання Росії об'єднання отримало назву "Група восьми" (G8).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram