ГоловнаСвіт

На кордоні між Ізраїлем і сектором Газа поновилися зіткнення, є загиблі

Серед майже сотні поранених - фотокореспондент агентства Франс Прес.

На кордоні між Ізраїлем і сектором Газа поновилися зіткнення, є загиблі
Фото: EPA\UPG

Внаслідок нових зіткнень на кордоні між Ізраїлем та сектором Газа у п'ятницю, 8 червня, загинуло троє палестинців, поранення отримали 92 людини, повідомляє "Німецька хвиля".

"8 червня вогнепальне поранення в ногу отримав фотокореспондент агентства Франс Прес, який був одягнений у жилет із написом "Преса", - йдеться у повідомленні.

У Газі заявили, що в журналіста вистрілили ізраїльські військові, в армії Ізраїлю наразі не прокоментували інцидент.

За даними ізраїльської армії, близько 10 тисяч палестинців взяли участь в акції протесту 8 червня, багато з них кидали каміння у солдатів і підпалювали шини. Крім того, вони намагалися зруйнувати паркан на кордоні.

Всього з початку протестів на кордоні Ізраїлю із сектором Гази, які тривають з 30 березня, загинули вже щонайменше 122 людини.

Нагадаємо, палестинці вимагають повернути їм втрачені території в результаті створення держави Ізраїль. Конфлікт загострився 14 травня, у день відкриття посольства США в Єрусалимі, коли в зіткненнях на кордоні сектора Гази та Ізраїлю загинули понад 60 палестинців, по яких відкрили вогонь солдати ізраїльської армії. Останніми тижнями Ізраїль та екстремістські угруповання в секторі Газа вдавалися до взаємних ракетних і мінометних обстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram