ГоловнаСвіт

У США уродженець України отримав 26 місяців в'язниці за вивезення військового обладнання в Росію

Володимир Невідомий визнав свою провину.

У США уродженець України отримав 26 місяців в'язниці за вивезення військового обладнання в Росію
Фото: facebook.com/backandalive

32-річного уродженця України, який отримав американське громадянство та проживає у штаті Флорида, засудили до 26 місяців тюремного ув'язнення і трьох років поліцейського нагляду.

Володимира Невідомого звинувачують у нелегальному вивезенні у Росію військових приладів нічного бачення, тепловізорів і патронів для великокаліберної зброї, повідомляє Голос Америки.

Згідно із судовими документами, з квітня по листопад 2013 року Невідомий вів електронну переписку з покупцями з Росії, які виявили інтерес до придбання зазначеного обладнання, що підлягає експортному контролю з боку Держдепартаменту США.

Відповідач встиг придбати як мінімум три збройові приціли нічного бачення ATN MARS 4x4, а також багатоцільовий тепловізор ODIN 61BW, надавши американським продавцям неправдиві відомості про те, що ці прилади не призначені для експорту.

Після того, як продавці переслали прилади за адресою Невідомого у південній Флориді, він переправив їх контакту в Росії, замаскувавши військове обладнання серед побутових товарів, які були надіслані через службу доставки вантажів або через приватну російську поштову службу, що працює у Флориді.

У липні того ж року контакт у Росії замовив відповідачу тисячу великокаліберних патронів, які потрібно було доставити до Владивостока. Однак цей вантаж був конфіскований Службою митного та прикордонного контролю.

Для експорту зазначених товарів потрібна ліцензія або інший дозвіл, виданий Державним департаментом США. За даними слідства як Невідомий, так і його спільники з проханням про отримання такої ліцензії не зверталися.

Володимир Невідомий визнав свою провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram