ГоловнаСвіт

Чехія готує спеціальну програму для працевлаштування українців

Мінпраці Чехії заявляє про рекордну кількість вакансій.

Чехія готує спеціальну програму для працевлаштування українців
Фото: 24tv.ua

Міністерство праці та соціальних справ Чеської Республіки готує програму, яка дозволить значно прискорити працевлаштування українців. Про це 21 травня заявила міністр Ярослава Нємцова, пише "Радіо Свобода".

У Чехії зараз кількість вільних робочих місць досягла рекордного числа, кількість вакансій перевищує 260 тис. місць, заявила міністр. Це перш за все медичні сестри та працівники соціальної сфери, а також робітники середньої технічної кваліфікації, будівельники.

Міністр Нємцова минулого тижня відвідала Україну, зокрема, посольство Чехії в Україні, а також генеральне консульство у Львові, щоб домовитися про спрощення і прискорення процедури оформлення дозволу на роботу. Зокрема, передбачається збільшення кількості робочої сили з України з правом працевлаштування на два роки до 19,6 тис. осіб.

Нагадаємо, за офіційною статистикою в Чехії працює 374 тис. іноземців, з них 280 тис. - громадяни Євросоюзу, 94 тис. - громадяни з інших країн Європи і Азії. Українці з цієї кількості становлять близько 70 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram