ГоловнаСвіт

У Британії порушили ще три справи проти Russia Today

Загальна кількість перевірок збільшилася до 10.

У Британії порушили ще три справи проти Russia Today
Фото: korrespondent.net

Британський регулятор Ofcom порушив ще три справи проти російського телеканалу Russia Today. Таким чином, загальна кількість перевірок щодо RT зросла до 10.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Як заявила представник регулятора, цього разу увагу Ofcom привернув випуск програми новин Crosstalk, і два випуски новин. Як і з минулими сімома справами щодо RT, регулятор угледів у цих програмах ознаки порушення принципу об'єктивності.

"У Ofcom пильно вивчать програми RT на предмет неупередженості новин і новинних програм", заявила представник регулятора.

Головний редактор RT Маргарита Симоньян прокоментувала порушення справ проти свого каналу в Twitter.

"Наш ефір - нескінченне джерело розслідувань "Офкому". Все ніяк не знайдуть, до чого причепитися, але не втрачають надії - розпочали ще три нові інвестігейшнс", - написала вона.

Нагадаємо, 18 квітня стало відомо, що Ofcom почав сім розслідувань проти RT. Перш за все це було пов'язано з висвітленням російським каналом отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в британському Солсбері.

У вересні 2016 року Ofcom почав розслідування стосовно RТ через репортаж, в якому стверджувалося, що британська енергетична компанія Cuadrilla скидає отруйні відходи біля берегів Африки. У зв'язку з цим Ofcom вирішив перевірити канал на предмет порушення правил достовірності та неупередженості.

У 2015 році Ofcom перевіряв кілька сюжетів RT за скаргами британських глядачів. Майже всі претензії стосувалися висвітлення подій в Україні. У 2014 році RT чотири рази порушив мовний кодекс Великобританії.

Ofcom - незалежна організація, яка не підпорядковується уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram