ГоловнаСвіт

Німецькі екологи через суд намагаються заборонити будівництво "Північного потоку-2"

Екскаваторні роботи в Грайфсвальдській затоці повинні початися 15 травня.

Німецькі екологи через суд намагаються заборонити будівництво "Північного потоку-2"
Фото: ritmeurasia.org

Німецьке екологічне об'єднання Nabu домагається судового рішення, щоб не допустити запланованого на 15 травня початку робіт зі спорудження газопроводу "Північний потік-2" на ділянці в Грайфсвальдськійй затоці.

Як повідомляє Немецкая волна, Nabu запросило у Верховному адміністративному суді Грайфсвальда проміжну постанову, щоб дати суду можливість прийняти рішення за позовом проти спорудження газопроводу ще до 15 травня.

Компанія Nord Stream 2 має намір 15 травня почати екскаваторні роботи в Грайфсвальдській затоці. Nabu ще в лютому звернувся до суду з проханням винести окрему ухвалу проти дозволу на будівництво "Північного потоку-2", виданого Гірським управлінням міста Штральзунд. Голова Nabu Лайф Міллер заявив, що компанія Nord Stream 2 намагається поставити екологів перед доконаним фактом і тим самим "потоптати ногами не тільки захист моря і клімату, а й право екологів на пред'явлення позовів".

У Nabu впевнені, що спорудження "Північного потоку-2" завдасть "непоправного збитку крихкій екосистемі". Екологи також вважають, що будівництво нового газопроводу зайве, оскільки в Європі недостатньо високий попит на російський газ.

Нагадаємо, Польща завела справу проти Газпрому за фінансування "Північного потоку-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram