ГоловнаСвіт

Американські санкції проти "Рособоронекспорту" стають чинними

Російську компанію звинувачують у порушенні режиму нерозповсюдження озброєнь.

Американські санкції проти "Рособоронекспорту" стають чинними
Фото: facenews.ua

Вашингтон вводить санкції проти компанії "Рособоронекспорт", звинувачуючи її в порушенні чинного в США режиму нерозповсюдження озброєнь щодо Ірану, КНДР і Сирії.

Відповідне рішення ухвалене 30 квітня і набуде чинності 9 травня, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Федеральний реєстр США.

Згідно з ухваленим рішенням, ніякі департаменти або агенції адміністрації США не можуть укладати контракти на постачання матеріалів, технологій або послуг, крім тих, які визначені держсекретарем.

Неможливі продаж озброєнь і боєприпасів, надання послуг в рамках Акта про контроль над експортом озброєнь.

Читайте також: РНБО ввела синхронізовані зі США санкції проти Росії

Крім того, припиняється надання нових індивідуальних ліцензій на товари, експорт яких контролюють Акт адміністрації з експорту та Правила адміністрації з експорту.

Ці обмежувальні заходи будуть діяти протягом двох років з моменту введення в дію, крім тих, які будуть визначені держсекретарем. Документ затверджено помічником держсекретаря США з питань міжнародної безпеки та нерозповсюдження Крістофером Фордом.

Нагадаємо, Держдепартамент США 26 жовтня передав Конгресові список російських компаній і організацій, щодо яких можуть бути введені санкції. До нього потрапили найбільші російські підприємства, пов'язані з оборонною промисловістю: "Калашников", "Уралвагонзавод", "Рособоронекспорт", "МИГ", "Сухой", "Туполєв", "Іжмаш", "Ростех", "Вертольоти Росії" та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram