ГоловнаСвіт

У Німеччині 89-річну жінку відправили до в'язниці за заперечення Голокосту

За розпалювання ворожнечі пенсіонерку вже тричі засуджували до ув'язнення.

У Німеччині 89-річну жінку відправили до в'язниці за заперечення Голокосту
Фото: dw.com

Німецькі правоохоронці в понеділок, 7 травня, затримали 89-річну пенсіонерку Урсулу Гафербек, відому своїми неонацистськими поглядами. Жінку взяли під варту в її рідному місті Флото і примусово доставили у в'язницю для відбування покарання за заперечення Голокосту, повідомляє DW.

Жінку засудили до двох років в'язниці за розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Цей вирок Гафербек оскаржила, проте програла суд. Минулої середи, 2 травня, вона повинна була прибути в місця позбавлення волі для відбування покарання, однак не зробила цього. Тому прокуратура видала ордер на її арешт.

Нинішній вирок суду - не перший для Урсули Гафербек. За розпалювання ворожнечі її вже засуджували до ув'язнення в Гамбурзі, Берліні та Детмольді, проте де-факто вона опинилася у в'язниці вперше. У нинішній справі йдеться про повідомленнях в правоекстремістській газеті "Голос рейху", опублікованих в 2014 і 2015 роках.

Пенсіонерка відома своєю праворадикальною діяльністю. На її переконання, насправді табір смерті Аушвіц (Освенцим) був трудовим табором, де нікого не вбивали.

У Німеччині за схвалення, применшення або заперечення Голокосту передбачено максимальне покарання у вигляді штрафу та п'ятирічного тюремного ув'язнення.

Нагадаємо, канцлер ФРН Ангела Меркель, коментуючи польський закон про Інститут національної пам'яті, визнала відповідальність Німеччини за Голокост.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram