ГоловнаСвіт

Трампа номіновано на Нобелівську премію миру

Лист підписали 18 конгресменів-республіканців.

Трампа номіновано на Нобелівську премію миру
Фото: EPA/UPG

Група з 18 конгресменів-республіканців підписала лист, який формально висуває президента США Дональда Трампа на Нобелівську премію миру.

Fox News повідомляє, що лист Норвезькому комітету Нобелівської премії у вівторок надіслав республіканець Люк Мессер.

У ньому йдеться, що Трамп "невпинно тиснув на Північну Корею, щоб закінчити її незаконну збройну програму і принести мир у регіон".

"Його Адміністрація успішно об'єднала міжнародне співтовариство, зокрема Китай, для того, щоб ввести один з найуспішніших міжнародних режимів санкцій в історії", - йдеться у документі.

Зазначається, що "санкції знищили північнокорейську економіку і значною мірою стали причиною того, що Північна Корея сіла за стіл переговорів".

"Ми маємо підстави вважати, що ніхто не заслуговує на визнання Комітету в 2019 році більше, ніж президент Трамп за невпинну роботу із встановлення миру в нашому світі", - наголошується в листі.

Як відомо, найближчим часом повинні відбутися переговори між США і КНДР на найвищому рівні щодо денуклеаризації Північної Кореї. Цьому передував візит держсекретаря Майка Помпео ( тоді був директором ЦРУ) в країну та зустріч з її лідером Кім Чен Ином.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram