ГоловнаСвіт

Трамп і Меркель підтвердили спільну позицію щодо санкцій проти Росії

Мета санкцій - змусити Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України.

Трамп і Меркель підтвердили спільну позицію щодо санкцій проти Росії
Фото: EPA/UPG

У п'ятницю в Білому домі відбулися переговори президента США Дональда Трампа і канцлера Німеччини Ангели Меркель, повідомляє Голос Америки.

Перед початком переговорів в Овальному кабінеті під час короткого спілкування з пресою президент Трамп підтвердив, що на порядку денному переговорів - міжкорейський мирний процес, іранська тема, інші проблеми міжнародної безпеки, економічні питання.

Пізніше, на спільній прес-конференції, президент Трамп наголосив на важливості американо-німецького співробітництва в сфері забезпечення міжнародної безпеки, євроатлантичної співпраці та економіки.

Відповідаючи на питання журналістів, Трамп і Меркель висловили спільну позицію щодо санкцій проти Росії, мета яких - змусити Росію дотримуватися міжнародного права, поважати суверенітет і територіальну цілісність України.

Раніше зазначалося, що проблеми міжнародної безпеки будуть ключовими на зустрічі президента Трампа і канцлера Меркель. Для вирішення сирійської кризи Америці, безумовно, буде потрібне сприяння такого впливового союзника, як Німеччина. Аналітики в Євросоюзі відзначають, що, хоча Німеччина не брала участі в спільних авіаударах союзників по цілях в Сирії, вона є одним із стовпів геополітичної безпеки.

Нагадаємо, раніше в квітні канцлер Німеччини провела телефонні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. Меркель розкритикувала дії Росії в Україні і Сирії.


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram