ГоловнаСвіт

Поліція розкрила особу водія фургона, який наїхав на людей в Торонто

Інцидент, у якому загинули десять осіб, вважають терактом.

Поліція розкрила особу водія фургона, який наїхав на людей в Торонто
Фото: Страница Алека Минасяна в LinkedIn

За підозрою в наїзді на групу пішоходів у Торонто затримано 25-річного Алека Мінасяна.

Про це повідомляють у твітері поліції міста.

Як передає ABC News, голова міської поліції Марк Саундерс уточнив, що раніше затриманий не потрапляв в поле зору органів правопорядку. Мотиви, через які він скоїв наїзд на людей, залишаються невідомими. Згідно зі свідченнями очевидців, дії підозрюваного були навмисними, повідомив голова поліції Торонто.

Саундерс також навів нові дані про загиблих у результаті наїзду. За його словами, загинули десять осіб, ще 15 постраждали. Раніше повідомляли про дев'ятьох загиблих і 16 постраждалих.

Агентство Reuters з посиланням на власне джерело в спецслужбах США повідомляє, що слідчі розглядають як ймовірний мотив версію теракту. За словами джерела, немає підстав вважати, що це був нещасний випадок.

Reuters з посиланням на колишню однокласницю також пише, що Мінасян навчався в школі для людей з особливими потребами і часто ходив з опущеною головою, міцно зчепленими руками, видаючи звуки, схожі на нявкання. Жінка охарактеризувала Мінасяна як нездатного заподіяти шкоду. Агентство повідомляє, що після закінчення навчання Мінасян працював програмістом.

23 квітня вдень у Торонто білий мікроавтобус виїхав на жвавий пішохідний перехід і збив групу людей. Надзвичайна подія сталася на перехресті Йонг-стріт і Фінч-авеню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram