ГоловнаСвіт

У Британії жінку засудили до 7,5 року в'язниці за домашнє насильство

Це перший в історії країни вирок за такою статтею щодо жінки.

У Британії жінку засудили до 7,5 року в'язниці за домашнє насильство
Фото: runews.su

У Великобританії 22-річну Джордан Ворт засуджено до 7,5 року в'язниці у справі про домашнє насильство і "примусовий контроль".

Це перший в історії країни вирок за такою статтею щодо жінки, передає Бі-бі-сі.

Ворт звинувачують у тому, що впродовж декількох років знущалася над своїм коханим, 22-річним Алексом Скілом, який страждає на гідроцефалію.

В інтерв'ю британським ЗМІ Скіл розповів, що його дівчина впродовж майже чотирьох років завдавала йому не тільки моральної, а й фізичної шкоди, в результаті чого він "опинився на волосину від смерті".

За словами молодої людини, Джордан завдавала йому рани ножем, поливала його окропом, забороняла спати з нею в одному ліжку і вирішувала, який одяг йому потрібно носити. Крім того, дівчина забороняла коханому контактувати з родичами і друзями, ламала його мобільні телефони і контролювала його сторінку в Фейсбуці.

Ситуація ускладнювалася тим, що Скіл страждав на гідроцефалію (водянку головного мозку), що робило його ще більш вразливою жертвою насильства. Під час процесу, який проходить у Королівському суді Лутон, суддя заявив, що Ворт зізналася, що застосовувала фізичне насильство стосовно свого колишнього бойфренда, в тому числі з використанням ножа й окропу. Згідно з рішенням суду, дівчині заборонено контактувати з Алексом Скілом на безстроковий період.

Нагадаємо, 6 грудня минулого року Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроект №4952 про криміналізацію домашнього насильства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram