ГоловнаСвіт

Директор ЦРУ провів таємну зустріч з Кім Чен Ином, - ЗМІ (оновлено)

Помпео відвідав Пхеньян у рамках підготовки американо-північнокорейського саміту.

Директор ЦРУ провів таємну зустріч з Кім Чен Ином, - ЗМІ (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Директор ЦРУ Майк Помпео провів таємну зустріч у Пхеньяні з північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на американські ЗМІ.

Відзначається, що зустріч відбулася трохи більше ніж два тижні тому.

Помпео відвідав Пхеньян у рамках підготовки американо-північнокорейського саміту, який, як очікується, може пройти наприкінці травня - на початку червня.

Кілька днів тому, виступаючи на слуханнях у Сенаті, який розглядає його кандидатуру на посаду державного секретаря, Помпео висловив оптимізм з приводу результатів прийдешнього саміту.

"На ньому можуть бути досягнуті результати, яких Америка і світ так відчайдушно потребують", - сказав Помпео.

У вівторок після зустрічі з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе у Вашингтоні президент США Дональд Трамп повідомив, що розглядається п'ять можливих місць проведення зустрічі у верхах. Усі вони розташовані поза межами США. За словами президента, обидві сторони напередодні саміту сповнені "добрих намірів", але, "врешті-решт, важливий кінцевий результат".

Оновлення. Президент США Дональд Трамп підтвердив, що Помпео літав у Пхеньян до Кім Чен Ина.

"Майк Помпео зустрічався з Кім Чен Ином у Північній Кореї минулого тижня. Зустріч пройшла гладко, відносини склалися добрі. Зараз опрацьовуються деталі саміту. Денуклеаризація буде відмінною річчю і для світу, і для Північної Кореї", - написав він у твіттері.

Нагадаємо, в березні стало відомо, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відвідав Китай. Це був його перший закордонний візит з моменту вступу на посаду.

Раніше лідери КНДР і Республіки Корея Кім Чен Ин і Мун Чже Ін домовилися до кінця квітня провести спільний саміт. Крім того, президент США Дональд Трамп і Кім Чен Ин планують провести переговори в травні.

На думку президента США, Північна Корея готова "піти на мирову". Як підкреслював Вашингтон, санкції проти КНДР, незважаючи на це, залишаться в силі. За словами Трампа, Кім Чен Ин пообіцяв не проводити ракетних випробувань до зустрічі з ним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram