ГоловнаСвіт

Через крижаний дощ у Торонто скасували навчання і 400 авіарейсів

За один день у місті сталося понад півтисячі аварій.

Через крижаний дощ у Торонто скасували навчання і 400 авіарейсів
Фото: twitter.com/Safety_Canada

На канадське місто Торонто обрушилася аномальна погода. Через крижані дощі та снігопади в міжнародному аеропорту Пірсон скасовані вже понад 400 авіарейсів. Про це повідомляє канадський ресурс CBC.

На дорогах також спостерігається вкрай складна ситуація. Через обледеніння за один день сталося понад півтисячі ДТП. Дорожня поліція просить жителів мегаполіса не виїжджати з дому без крайньої необхідності.

Крім того незвично холодна погода і ожеледиця змусила щонайменше чотири університети скасувати заняття і перенести іспити через занепокоєння, що студенти можуть травмуватися дорогою на навчання. А в провінції Онтаріо оголосили про закриття шкіл.

Згідно з даними метеорологів, у понеділок, 16 квітня, шторм ослабне. А до цього моменту очікується сильний вітер - місцями його швидкість сягне 80 кілометрів на годину.

Зараз близько шести тисяч жителів міста залишилися без електропостачання. Очікується, що їх кількість істотно зросте, оскільки, за прогнозами синоптиків, у неділю триватиме крижаний дощ, який призведе до накопичення шару льоду до 2 см.

Канадська негода підбирається також до США. Так, американська влада повідомляє про сильний снігопад і крижаний дощ, в результаті яких загинули щонайменше три людини. Про це пише Associated Press.

Найбільше потерпають від негоди штати Луїзіана, Міннесота, Вісконсін і Арканзас. У Міннесоті через негоду скасували близько 400 авіарейсів.

Нагадаємо, раніше в Грузії випав помаранчевий сніг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram