ГоловнаСвіт

Великобританія скерувала до Сирії літак управління завдаванням ударів

Британська влада розглядає можливість участі збройних сил країни в операції США в Сирії.

Великобританія скерувала до Сирії літак управління завдаванням ударів
Фото: EPA/UPG

Літак повітряної розвідки та управління завдаванням ударів Sentinel R.1 британських Королівських ВПС у четвер вилетів з авіабази Воддінгтон в Англії, узявши курс на Східне Середземномор'я.

Це випливає з моніторингових даних західних авіаційних ресурсів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За їхніми відомостями, в районі 18:00 за Києвом британський розвідувальний літак з бортовим номером ZJ690 був зафіксований на схід від грецького острова Крит, виконуючи політ у напрямку Сирії. Поки що незрозуміло, здійснював він тільки переліт на британську авіабазу в Акротирі на Кіпрі чи ж летів на виконання завдання поблизу Сирії із визначення цілей для можливого удару.

Як повідомлялося, Великобританія з четверга закрила повітряний простір над Середземномор'ям поблизу своєї бази Акротирі на Кіпрі у зв'язку з майбутнім "збільшенням військової активності".

Згідно з міжнародним повідомленням для авіаційного персоналу (NOTAM), з четверга до 12 травня морської район поблизу британської бази, розташованої на південному березі Кіпру, оголошено небезпечним для польотів цивільної авіації. Зокрема, не рекомендується здійснювати польоти в зоні повітряного простору від поверхні моря до ешелону FL300, тобто 9150 метрів.

За повідомленням ЗМІ, британська влада розглядає можливість участі збройних сил країни в американській операції із завдавання ударів по Сирії у відповідь на нібито застосування сирійськими урядовими військами хімічної зброї проти бойовиків у місті Дума (Східна Гута).

Напередодні США підняли в повітря "літак Судного дня". Е-4B - повітряний командний пункт, призначений для управління військами в разі ядерної війни.

У середу президент США Дональд Трамп порадив Росії підготуватися до американської ракетної атаки по Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram