ГоловнаСвіт

Німеччина відмовилася від участі у можливій військовій акції в Сирії

"Якщо постійні члени Радбезу ООН зроблять кроки, які виходять за межі дипломатії, ми надамо їм підтримку".

Німеччина відмовилася від участі у можливій військовій акції в Сирії
Канцлер Германии и председатель Христианско-демократического союза (ХДС) Ангела Меркель во время совместной пресс-конференции с
Фото: EPA/UPG

Німеччина не братиме участь у можливому військовому ударі по Сирії. Про це у четвер, 12 квітня, заявила в Берліні канцлер ФРН Ангела Меркель, передає Німецька хвиля.

Однак, за її словами, Німеччина "бачить і підтримує всі дії, які продемонструють неприйнятність застосування хімічної зброї". Асаду і його союзникам потрібно дати зрозуміти, що хімзброю не можна використовувати, сказала глава уряду Німеччини.

Меркель висловила готовність підтримати США, Францію і Великобританію, не конкретизувавши своїх слів.

"Якщо постійні члени Радбезу ООН зроблять кроки, які виходять за межі дипломатії, ми надамо їм підтримку", - сказала вона. Водночас Меркель не прокоментувала повідомлення у Twitter президента США Дональда Трампа.

"Тепер потрібно розглянути весь спектр заходів", - сказала Меркель. За її словами, для Німеччини це означає, що вона буде "підтримувати всі дії Ради Безпеки ООН", включаючи роботу Організації щодо заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

У зв'язку з цим Меркель розкритикувала Росію, через яку, за її словами, РБ ООН не вдалося досягти згоди за пропозицією США про запуск механізму ОЗХЗ, щоб "спільно розслідувати" походження цих хімічних речовин. "Такою поведінкою Росія показує себе у поганому світлі", - сказала канцлер ФРН.

Раніше повідомлялося, що місія ОЗХЗ почне роботу в Сирії у суботу, 14 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram