ГоловнаСвіт

Юлія Скрипаль відмовилася від допомоги Росії і попросила кузину не приїжджати

"Якщо я зміню свою думку, я знаю, як з ними сконтактувати".

Юлія Скрипаль відмовилася від допомоги Росії і попросила кузину не приїжджати
Юлия Скрипаль
Фото: news.sky.com

Поліція Лондона оприлюднила заяву Юлії Скрипаль, яку знайшли отруєною в Солсбері разом з її батьком - колишнім російським розвідником Сергієм Скрипалем.

Згідно з повідомленням, Юлія не прийняла пропозицію російського посольства про консульську допомогу.

Також вона попросила свою двоюрідну сестру Вікторію поки що не приїжджати до неї у Великобританію.

За словами Юлії Скрипаль, вона досі потерпає від наслідків отруєння нервово-паралітичною речовиною, яку застосували проти неї і її батька.

"Я залишила свого батька під наглядом у лікарні, але він усе ще серйозно хворіє", - сказала Скрипаль.

Вона заявила, що користується допомогою спеціально підготовлених офіцерів, які, зокрема, інформують її про процес розслідування справи отруєння в Солсбері.

"У мене є доступ до контактів з друзями і родичами. Російське посольство люб'язно запропонувало мені допомогу в будь-який спосіб, але в цей час я не хочу користуватися їхніми послугами. Але якщо я зміню свою думку, я знаю, як з ними сконтактувати", - заявила Скрипаль.

Вона додала, що наразі не відчуває достатньо сил, щоб давати інтерв'ю засобам масової інформації.

"Я вдячна своїй кузині Вікторії за турботу, але прошу, щоб вона не відвідувала мене і не намагалася зв'язатися в цей час", - сказала Скрипаль.

Минулого четверга поліція Лондона опублікувала першу заяву Юлії Скрипаль, у якій вона дякує за допомогу людям, які знайшли її разом із батьком у Солсбері і привели допомогу, а також персонал лікарні, в якій вона перебуває. Жодних подробиць про свій стан, ані про стан батька вона не подала. 29 березня британська влада повідомляла, що Юлія Скрипаль отямилася і почала розмовляти, але стан її батька оцінювали як критичний.

10 квітня Юлію Скрипаль виписали з лікарні.

Сергія і Юлію Скрипалів отруїли в британському місті Солсбері 4 березня. Британська влада вважає, що проти них могли застосувати нервово-паралітичну речовину класу "Новачок", а за нападом з високою ймовірністю стоїть Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram