ГоловнаСвіт

Мей готова дозволити участь Британії у військових діях у Сирії, - ВВС

Опозиція вважає, що такий крок з боку Британії може привести до ескалації ситуації.

Мей готова дозволити участь Британії у військових діях у Сирії, - ВВС
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей готова приєднатися до військових дій проти режиму Асада в Сирії без згоди парламенту, повідомляє ВВС з посиланням на інформовані джерела.

Згідно з наявною у агентства інформацією, прем'єр вважає, що реагувати треба терміново. Таким чином Мей прагне запобігти повторенню вірогідної хімічної атаки поблизу Дамаска.

Представник опозиції в британському парламенті вважає, що такий крок з боку Британії може привести до ескалації ситуації.

Джерела зазначають, що Мей не хоче просити президента США Дональда Трампа відкласти плани для консультацій з парламентом в Вестмінстері.

Британські парламентарії повернуться з великодніх канікул в понеділок, 16 квітня.

Раніше прем'єр Британії та інші західні лідери засудили ймовірну хіматаку, яка сталася 7 квітня.

Раніше повідомлялося, що, на думку Мей, для удару по Сирії потрібно більше доказів застосування хімзброї. За даними газети Times, британський прем'єр "відмовилася від швидкої відплати" в умовах, коли інспектори ОЗХЗ готуються відвідати передмістя Дамаска.

Раніше газета The Wall Street Journal повідомила, що США приступили до "підготовки ґрунту" для завдання удару по Сирії. Перед зустріччю з військовим керівництвом Трамп заявив журналістам, що після перегляду відеоматеріалів про загиблих жінок і дітей в Думі він був готовий до прийняття "швидкого рішення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram