ГоловнаСвіт

Путін понадіявся на домінування здорового глузду в світі

"Обстановка в світі стає все більш хаотичною".

Путін понадіявся на домінування здорового глузду в світі
Фото: стоп-кадр с видео

Президент Росії Володимир Путін заявив, що обстановка в світі стає все хаотичнішою, і висловив надію, що здоровий глузд все-таки візьме гору.

"Дійсно, стан справ в світі не може не викликати занепокоєння. Обстановка в світі стає все більш хаотичною, проте ми все-таки сподіваємося, що здоровий глузд врешті-решт візьме гору, і міжнародні відносини увійдуть в конструктивне русло, вся світова система стане більш стабільною і прогнозованою", - сказав Путін на церемонії вручення йому вірчих грамот послами іноземних держав, повідомляється на сайті Кремля.

Нагадаємо, в першому твіті за 11 квітня Трамп написав: "Росія обіцяє збивати будь-які ракети, випущені по Сирії. Готуйся, Росія, тому що вони прилетять - хороші, нові і "розумні"! Не треба підтримувати Газову Тварину-Вбивцю [Асада], що вбиває своїх громадян і насолоджується цим!". Цей твіт став першим публічним визнанням Трампа, що США готуються завдати удару по Сирії.

Твіт Трампа з'явився після слів посла Росії в Лівані Олександра Засипкіна, який заявив, що Москва залишає за собою право збивати американські ракети, які можуть бути запущені по Сирії США, а також відкривати вогонь у відповідь.

Приводом до погроз завдати удару по Сирії стали повідомлення про передбачувану хімічну атаку в сирійському місті Дума, останньому оплоті сирійської опозиції. За даними ВООЗ, в Думі налічується близько 500 осіб з симптомами отруєння хімічними речовинами, а понад 70 осіб з числа тих, хто намагався сховатися від атаки в підвалі, загинули. Офіційний Дамаск застосування хімічної зброї проти повстанців заперечує.

Потім Трамп випустив ще два твіти, що стосуються відносин з Росією. Він заявив, що для поганих відносин Вашингтона і Москви "немає підстав", і запропонував зупинити гонку озброєнь, а також звинуватив команду спецпрокурора Роберта Мюллера в тому, що у США ворожнеча з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram