ГоловнаСвіт

Німеччина змінила уповноваженого з відносин з країнами колишнього СРСР

34-річний Дірк Візе став наступником 74-річного Гернота Ерлера.

Німеччина змінила уповноваженого з відносин з країнами колишнього СРСР
Дирк Визе
Фото: wikipedia.org

У середу, 11 квітня, уряд Німеччини затвердив депутата бундестагу 34-річного Дірка Візе своїм новим уповноваженим з міжсуспільної співпраці з Росією, країнами "Східного партнерства" (в тому числі Україною) і Центральної Азії.

На цій посаді він став наступником 74-річного Гернота Ерлера, який, маючи парламентський стаж 30 років, на виборах в 2017 році більше не претендував на депутатський мандат.

Дірк Візе - представник Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН).

"Візе в захопленні Росією наразі помічений не був, і невідомо, чи розуміє російською", - пише DW.

Після закінчення школи в Брілоні Дірк Візе вивчав право в університетах Марбурга і Мюнстера. У 2003 році у віці 20 років вступив у СДПН, зробив кар'єру на комунальному рівні, опинившись наймолодшим співробітником місцевої мерії.

У 2010 році він став референтом депутата бундестагу Франца Мюнтеферінга - впливового діяча СДПН, свого часу займав пост віце-канцлера в першому уряді Ангели Меркель. Три роки по тому і самого Візе обрали депутатом бундестагу за партійним списком соціал-демократів.

У складі бундестагу колишнього скликання він був членом парламентських комітетів з економіки та енергетики, а також права і захисту прав споживачів. З січня минулого року Візе деякий час займав пост парламентського статс-секретаря в міністерстві економіки і енергетики. У складі бундестагу поточного 19-го скликання він входить в комітет з продовольства і сільського господарства.

На парламентському сайті Дірка Візе розміщено посилання на кілька сотень публікацій, так чи інакше пов'язаних з діяльністю цього депутата. Але немає жодної статті, де б йшлося про погляди Візе на Росію або його ставлення до російського президента. Сам він теж ні в одному зі своїх виступів з парламентської трибуни, також наявних на сайті, на ці теми не висловлювався.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram