ГоловнаСвіт

Танкер, що став упоперек протоки, врізався в особняк на березі Босфору

Судно прямувало в Україну.

У Босфорі танкер, кермо якого заклинило, став упоперек протоки та врізався в історичний особняк на березі, передає Reuters.

Фото: EPA/UPG

Удар носової частини 225-метрового танкера Vitaspirit припав по другому і третьому поверхах будівлі, які були майже цілком знищені.

Надзвичайна подія сталася в суботу вдень. Танкер не впорався з керуванням недалеко від мосту Мехмеда Фатіха (Завойовника) і попрямував до берега. Там він урізався в червоний дерев'яний особняк середини XVIII століття - маєток Hekimbasi Salih Efendi, який до інциденту здавався для проведення концертів, весіль та інших урочистих заходів.

Видання Daily Sabah стверджує, що танкер прямував з Єгипту в Україну.

Босфор - один з найнебезпечніших водних шляхів у світі. Щороку через протоку, що являє собою S-подібний канал з різкими поворотами й мінливими течіями, проходять понад 50 тисяч суден, включаючи танкери з легкозаймистою нафтою. Тому інциденти тут не є рідкістю.

Найсмертельніша аварія сталася 1979 року, коли зіткнулися румунський танкер і грецький вантажний корабель. У результаті стався вибух, загинули 42 члени екіпажу румунського судна.

Остання велика аварія в протоці сталася 2003 року, коли судно з грузинським прапором сіло на мілину, що призвело до розливу 480 тонн нафти.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram