ГоловнаСвіт

Російський хакер Нікулін намагався втекти із засідання суду в США

Наступне засідання перенесено на кінець квітня.

Російський хакер Нікулін намагався втекти із засідання суду в США
Фото: trud-ost.ru

Російський хакер Євген Нікулін, якого 30 березня влада Чехії екстрадувала у США, перед початком судового засідання про обрання йому запобіжного заходу вчинив опір правоохоронцям і спробував утекти.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на прокуратуру.

Зазначають, що після екстрадиції Нікуліну призначили медичну експертизу. За словами прокурора, чоловік поводився зухвало, чинив фізичний опір і навіть спробував утекти.

У результаті на засіданні федерального суду 4 квітня Нікулін був у наручниках. Наступне засідання було перенесено на кінець квітня.

Нагадаємо, чеська поліція заарештувала Нікуліна в Празі в жовтні 2016 року на підставі ордера Інтерполу, виданого за запитом США. Каліфорнійський суд звинувачує його у скоєнні хакерських атак на об'єкти, розташовані в США - зокрема у зломі комп'ютерів соціальних мереж LinkedIn і Formspring і хмарного сховища файлів Dropbox. LinkedIn заявляла про причетність росіянина до крадіжки даних понад 100 млн акаунтів. У США Нікуліну загрожують до 30 років позбавлення волі і штраф в розмірі до 1 млн доларів.

Наприкінці березня стало відомо, що влада Чехії видала хакера США. Москва також домагалася видачі Нікуліна, посилаючись на те, що на батьківщині йому також висунено звинувачення в кіберзлочинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram