ГоловнаСвіт

У Підмосков'ї тисячі людей вийшли на вулиці з вимогою закрити сміттєвий полігон

В результаті влада оголосила лише про "початок процедури введення НС".

Кілька тисяч жителів підмосковного Волоколамська у четвер ввечері вийшли на стихійну акцію протесту біля адміністрації міста, вимагаючи ввести режим надзвичайної ситуації в районі та закрити сміттєвий полігон "Ядрово".

Російська служба Бі-сі-сі повідомляє, що в результаті влада оголосила лише про "початок процедури введення НС".

За даними активістів, увечері в четвер до будівлі адміністрації прийшли близько шести тисяч осіб. На відеотрансляції з мітингу чути, що вони скандували: "Закрити!" та "НС!"

Фото: Медуза

За словами одного із протестувальників, жителі впевнені, що показники з викидів сірководню занижуються владою: за офіційними даними, в ніч з середи на четвер були зафіксовані викиди, які у 10 разів перевищують ГДК (гранично допустиму концентрацію - Бі-бі-сі), але жителі виміряли показники викидів власним приладом, який зафіксував перевищення ГДК сірководню у 87,5 разу.

Жителі міста понад годину чекали, коли до них вийдуть представники міської влади. В результаті Андрій Віхарьов, якого нещодавно призначили виконувачем обов'язків голови району, оголосив, що влада починає "процедуру введення НС".

Серед інших вимог протестувальників - путівки в санаторії, видавання індивідуальних засобів захисту, а також відставка глави Московської області Андрія Воробйова.

Активісти повідомляють, що в школах Волоколамська оголошено канікули.

Минулого тижня десятки дітей у Волоколамську звернулися за медичною допомогою, скаржачись на нездужання через різкий запах. Незабаром у місцевій лікарні розпочався стихійний мітинг, на який приїхав голова Московської області Андрій Воробйов - чиновника з криками "Вбивця" закидали сніжками. Натовп оточив його, вимагаючи піти у відставку і закрити звалище.

У п'ятницю Воробйов відправив у відставку главу Волоколамського району Євгена Гаврилова.

Сміттєвий полігон "Ядрово" розташований за декілька кілометрів від Волоколамська. Жителі вже рік скаржаться на різкий запах у місті. Люди кажуть, що мучаться від нудоти, частих головних болів і кашлю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram