ГоловнаСвіт

Російських дипломатів висилають уже 27 країн

Усього будуть видворені 143 людини

Російських дипломатів висилають уже 27 країн
Фото: fdlx.com

Після отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у Великобританії вже 26 країн видворили 143 російських співробітників розвідки, які видавали себе за дипломатів. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Британії у Twitter.

"Британія і її союзники стоять пліч-о-пліч у надсиланні найсильнішого сигналу Кремлю: Росія не може безкарно порушувати міжнародні правила", - йдеться в повідомленні.

МЗС також опублікувало карту з позначенням країн, які вирішили вислати російських дипломатів.

Список країн, які видворяють російських дипломатів: Албанія, Австралія, Великобританія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Македонія, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Польща, Румунія, США, Україна, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція.

Після повідомлення британського МЗС про видворення одного російського дипломата оголосила Бельгія. Таким чином число країн, які підтримали Британію, зросло до 27.

Нагадаємо, 26 березня близько 20 країн світу синхронно оголосили про висилку російських дипломатів, які займалися розвіддіяльністю, 27 березня ще кілька країн приєдналися до цієї акції. Нова Зеландія не змогла знайти, кого б вислати, але також підтримала її.

Крім того, НАТО анулювало акредитацію сімох російських представників.

Великобританія, на території якої сталося отруєння російського шпигуна-перебіжчика, оголосила це демонстрацією єдності Заходу перед обличчям російської загрози. Сама Британія оголосила про висилку 23 дипломатів з Росії ще 14 березня. Також Британія видала ордери на арешт російського капіталу сумнівного походження.

Росія всі звинувачення у зв'язку зі "справою Скрипаля" заперечує і пообіцяла "дзеркально відповісти" на висилку своїх дипломатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram