ГоловнаСвіт

Великобританія видала ордери на арешт російського капіталу сумнівного походження

"Відповідний закон саме недавно набув чинності".

Великобританія видала ордери на арешт російського капіталу сумнівного походження
Фото: EPA/UPG

Великобританія видала ордери на арешт російського капіталу сумнівного походження.

Про це заявив міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон під час візиту до Естонії, пише місцеве видання "Делфі".

У британського міністра запитали, чи планує його уряд реальні кроки стосовно сумнівного російського майна у Великобританії, і він відповів, що в Лондоні саме обговорюють можливі заходи.

"У найближчі тижні і місяці уряд буде працювати дуже ретельно і вирішуватиме проблему. Вже видано ордери на арешт майна невідомого походження. Відповідний закон саме недавно набув чинності. Наше завдання полягає в тому, щоб урахувати все набуте незрозумілим чином майно, і для цього вже зроблено необхідні кроки", - сказав Вільямсон.

Вільямсон прибув до Естонії відвідати найбільшу зарубіжну місію Великобританії. У рамках посиленої передової присутності НАТО в Естонії проходять службу 900 британських військовослужбовців.

Нагадаємо, Великобританія звинувачує Росію в отруєнні колишнього полковника ГРУ Генштабу Сергія Скрипаля, висланого в Лондон в рамках обміну шпигунами після відбування тюремного терміну за держзраду, і його 33-річної доньки бойовою нервово-паралітичною речовиною "Новачок", яка належить до третього покоління хімічної зброї.

На основі цих звинувачень Лондон раніше вислав з Великобританії 23 російських дипломатів, а також призупинив будь-яку співпрацю з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram