ГоловнаСвіт

Росія застосувала напалмові бомби під час авіаударів у Сирії, - правозахисники

37 мирних жителів "задихнулися і були спалені".

Росія застосувала напалмові бомби під час авіаударів у Сирії, - правозахисники
Фото: twitter@SyriaCivilDef

Правозахисники звинувачують російську авіацію в бомбардуванні сирійського міста Ірбін, в результаті якого загинули 37 мирних жителів, передає Німецька хвиля.

Як повідомляє сирійська гуманітарна організація "Білі каски" у Twitter в п'ятницю, 23 березня, під час нападу використовували напалмові бомби. Більшість жертв - жінки та діти, відзначають активісти.

Останнім днями "Білі каски" вже неодноразово повідомляли про бомбардування, скоєні російськими літаками в районі Ідліб.

Опозиційна "Сирійська наглядова рада з прав людини" (SOHR) також повідомляє, що на Ірбін здійснена атака із застосуванням запалювальних бомб, яку завдала, імовірно, російська авіація. В результаті атаки мирні жителі, що переховувалися від обстрілів у сховищах, "задихнулися і були спалені", відзначають правозахисники.

Фотографії та відео, зроблені репортерами AFP, свідчать про атаку фосфорними боєприпасами, застосування яких в житлових місцевостях, як зазначає інформагентство, заборонене міжнародним правом.

У міністерстві оборони Росії спростували повідомлення правозахисників про те, що російська військова авіація завдала ударів по житлових кварталах Східної Гути і застосовувала запальні бомби. У російському військовому відомстві назвали джерела, які повідомили про ці факти, "шахраями на людському горі".

Ірбін розташований в Східній Гуті - регіоні неподалік від Дамаска, на який понад місяць тому почала наступ армія сирійського президента Башара Асада. Ці бої стали найважчими відтоді, як в країні сім років тому почалася громадянська війна, зазначає dpa. Зараз урядовим військам вдалося взяти під контроль 80 відсотків території Східної Гути і розбити підконтрольну повстанцям територію на ізольовані один від одного райони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram