ГоловнаСвіт

"Справу Скрипаля" обговорять на саміті ЄС у Брюсселі

"Навколо цієї теми спекулюють, але на цей момент ніхто не говорить про санкції".

"Справу Скрипаля" обговорять на саміті ЄС у Брюсселі
Фото: EPA/UPG

Дводенний саміт ЄС, що відкривається 22 березня в Брюсселі, охопить широке коло питань політичного та економічного характеру, включаючи "справу Скрипаля", передає Інтерфакс-Україна.

"Загалом у порядку денному в четвер і п'ятницю десяток пунктів. Ми почнемо з торгівлі, єдиного ринку, європейського економічного семестру і соціальних питань. У порядку денному - Туреччина, Західні Балкани, Brexit, союз ринків капіталів - про все це піде мова. І, крім того, Росія - інцидент Солсбері", - сказав можновладний чиновник ЄС, представляючи журналістам на умовах анонімності програму Європейської ради 22-23 березня.

Раніше голова Європейської ради Дональд Туск в листі-запрошенні на саміт голів держав і урядів країн ЄС зазначив: "На тлі атаки в Солсбері ми повинні не тільки висловити нашу повну солідарність із Великобританією, а й також зробити практичні висновки, оскільки цей інцидент кидає виклик нашій загальній безпеці".

Він додав, що на робочій вечері в четвер увечері лідери ЄС обговорять висновки з інциденту з отруєнням колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки у Великобританії. "Наприкінці вечері ми ухвалимо висновки щодо атаки в Солсбері", - написав Туск.

"Голова Туск спілкувався з прем'єр-міністром (Великобританії Терезою - ред.) Мей, заявивши їй про солідарність і повну підтримку Європейським Союзом Сполученого Королівства. Це все буде відображено у висновках Європейської ради. Ми вважаємо також, що після обміну думками прем'єр-міністра Мей зі своїми колегами, можливо, потім знову звернуться до проекту висновків, щоб подивитися, що ще можна поліпшити в цих висновках", - сказав співрозмовник журналістам.

"Мені відомо, що навколо цієї теми спекулюють, але на цей момент ніхто не говорить про санкції", - заявило джерело.

"На цій стадії я не отримував такого типу пропозицій від моїх колег з Лондона. Вони не просили мене повідомляти про рестриктивні заходи. Я думаю, те, що необхідно на цьому етапі, - це виробити загальну лінію, яка підтверджує солідарність, і також потрібно скоординувати наші дії на майбутнє", - пояснив співрозмовник ЗМІ.

За його словами, увага зараз, перш за все, зосереджено на тому, "хто стоїть за цією атакою".

Нагадаємо, напередодні МЗС РФ заявило, що британська влада "зрежисувала" отруєння Скрипаля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram