ГоловнаСвіт

Цукерберга викликали в британський парламент для надання свідчень

У розпорядження компанії, пов'язаної з передвиборчим штабом Трампа, можливо, потрапили дані 50 млн користувачів Facebook.

Цукерберга викликали в британський парламент для надання свідчень
Фото: EPA/UPG

Керівника компанії Facebook Inc. Марка Цукерберга викликали дати свідчення перед британськими парламентаріями в зв'язку з можливим потраплянням даних 50 млн користувачів соцмережі в розпорядження компанії Cambridge Analytica, пов'язаної з передвиборчим штабом Дональда Трампа.

Про це у вівторок, 20 березня, повідомив голова парламентського комітету з цифрових технологій, культури, ЗМІ та спорту Даміан Коллінз, повідомляє Немецкая волна.

"Комітет неодноразово запитував Facebook, яким чином компанії отримують і зберігають дані користувачів її сайту, і, зокрема, про те, чи не збиралася ця інформація без їх дозволу. Співробітники Вашої (компанії - Ред.) постійно применшували цей ризик і вводили комітет в оману", - наголосив Коллінз.

За його словами, "прийшов час вислухати" позицію керівництва корпорації в зв'язку з "катастрофічним провалом" Facebook, допущеним в цій області.

Цукербергу наказано дати відповідь на запит до понеділка, 26 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram