ГоловнаСвіт

Прем'єр Канади Трюдо засудив Росію за отруєння Скрипаля

"Неприйнятно, що проти громадян Великобританії застосовується хімзброя".

Прем'єр Канади Трюдо засудив Росію за отруєння Скрипаля
Фото: wemontreal.com

Імовірна причетність Росії до отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у Великобританії варта суворого осуду.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє "Укрінформ".

"Цей напад огидний. Неприйнятно, що проти громадян Великобританії застосовується хімічна зброя. Імовірна причетність Росії є абсолютно неприйнятною і повинна бути найсуворіше засуджена", - сказав Трюдо.

Він додав, що вже обговорив це питання з прем'єр-міністром Великобританії Терезою Мей.

"Канада підтримує в цьому Об'єднане королівство, свого друга і союзника", - підкреслив голова уряду Канади.

Трюдо також висловив співчуття жертвам отруєння.

Нагадаємо, напередодні лідери США, Франції, Німеччини та Британії зажадали від Росії пояснень у зв'язку з отруєнням Скрипаля.

У 2006 році колишнього полковника ГРУ Скрипаля засудили в Росії за шпигунство на користь британської розвідки і засудили до 13 років позбавлення волі. У 2010 році він отримав притулок у Британії в рамках обміну шпигунами.

4 березня 2018 року Скрипаля та його доньку Юлію виявили непритомними на лавці в центрі Солсбері. Слідчі встановили, що вони отримали отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок", розробленою в СРСР і в Росії.

Мей зажадала, щоб російська влада протягом доби повідомила, яким чином отруйна речовина потрапила в Британію. Росія залишила ультиматум без відповіді, після чого Британія оголосила про висилку 23 російських дипломатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram