ГоловнаСвіт

У США закликали країни НАТО видворити послів Росії

"Росія напала на одного з найближчих союзників США і повинна за це заплатити".

У США закликали країни НАТО видворити послів Росії
Фото: ellicottvilletimes.com

Як відповідь на використання Росією хімічної зброї на території Великобританії всі країни-члени НАТО повинні в знак солідарності відкликати своїх послів з Москви і видворити послів Росії.

До цього в колонці, опублікованій у виданні The Washington Examiner, закликав Майкл Рубін, дослідник аналітичного центру American Enterprise Institute.

"США також могли б закрити і російські консульства. Якщо виникне потреба в діалозі, завжди можна звернутися до посла Росії в ООН", - цитує Рубіна Голос Америки.

Експерт American Enterprise Institute і колишній чиновник Пентагону, Рубін також закликає припинити видавати візи всім громадянам Росії, які пов'язані з її урядом.

"Подорожі в США, Сполучене Королівство і ЄС повинні бути привілеєм, а не правом. І якщо Росія хоче ізолюватися ще більше, ввівши власні візові обмеження, її економіка зазнає втрат", - пише Рубін.

Оглядач зазначив, що подібні заходи не мають сприйматися як перегин.

"Росія напала на одного з найближчих союзників США і повинна за це заплатити. Якщо ж Державний департамент США, зовнішньополітичне відомство Великобританії і міністри закордонних справ ЄС вдадуться до символічних загроз, Путін дійде висновку не тільки, що йому зійде з рук навіть вбивство, але і Захід занадто слабкий, щоб реально захищатися. Це була б надзвичайно небезпечна ситуація, адже Путін вирішить, що може вдатися до таких дій (як отруєння Скрипаля - ред.), де це можливо, навіть у Вашингтоні", - попереджає Рубін.

Білий дім досі офіційно не пов'язав Росію з замахом на Скрипаля, проте президент США Дональд Трамп дав знати, що Америка налаштована погодитися з висновками Великобританії, як тільки буде ознайомлена з ними.

Раніше повідомлялося, що Великобританія скликала Радбез ООН через отруєння Скрипаля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram