ГоловнаСвіт

Манафорт відмовився визнавати провину за новими звинуваченнями

Суд у справі колишнього політтехнолога Партії регіонів призначено на 17 вересня.

Манафорт відмовився визнавати провину за новими звинуваченнями
Пол Манафорт
Фото: EPA/UPG

Колишній політтехнолог Партії регіонів і екс-голова передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт не визнав себе винним у зв'язку з останніми звинуваченнями, висунутими проти нього офісом спецпрокурора Мюллера.

Як повідомляє агентство Рейтер, слухання у справі відбулися в середу, 28 лютого.

Після того як його колишній партнер Рік Гейтс під тиском доказів визнав себе винним минулого тижня і погодився співпрацювати зі слідством, Полу Манафорту були висунуті нові звинувачення. Зокрема, йому інкримінували два нові епізоди поряд зі змовою з метою відмивання грошей, поданням неправдивих податкових декларацій, шахрайством у банках і ухиленням від реєстрації як іноземного агента, коли він займався лобіюванням прокремлівського уряду в Україні часів президента Віктора Януковича.

Згідно з новими звинуваченнями, Манафорт разом з Гейтсом вивели більш ніж $30 млн через секретні офшорні рахунки, а також використовували "приховані за кордоном багатства, щоб вести розкішне життя в США", ухиляючись від податків зі своїх доходів.

Суддя окружного суду Вашингтона Емі Берман Джексон визначила дату судового процесу - він розпочнеться 17 вересня у столиці США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram