ГоловнаСвіт

Меттіс звинуватив Росію в бажанні перекроїти світові кордони

Голова Пентагону обговорив з чорногорським колегою можливості зміцнення відносин у сфері оборони.

Меттіс звинуватив Росію в бажанні перекроїти світові кордони
Джеймс Мэттис
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони США Джеймс Меттіс звинуватив Росію в прагненні перекроїти міжнародні кордони, а також отримати можливість використовувати право вето щодо прийнятих європейцями дипломатичних, економічних, а також у сфері безпеки рішень.

З такою заявою він виступив на зустрічі в Пентагоні з колегою з Чорногорії Предрагом Бошковичем, ідеться на сайті Міністерства оборони США

"США раді називати вас (Чорногорію, - ред.) нашим союзником, бо ми стоїмо пліч-о-пліч разом із нашими союзниками членами НАТО проти спільних загроз безпеці. Проти цього виступає Росія, яка прагне силою перекроїти міжнародні кордони, а також отримати можливість вдаватися до права вето щодо прийнятих європейцями дипломатичних, економічних рішень і рішень у сфері безпеки", - сказав Меттіс.

Американський міністр також привітав Чорногорію з вступом у НАТО. Меттіс і Бошкович обговорили можливості зміцнення відносин у сфері оборони між США і Чорногорією і вирішення проблем безпеки.

За словами прес-секретаря Пентагону Дани Вайт, американський міністр подякував Чорногорії за підтримку, надану після недавнього нападу на посольство США в чорногорській столиці Подгориці.

Нагадаємо, в ніч на 22 лютого в Чорногорії невідомий кинув гранату в бік посольства США, а потім підірвався сам. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram