ГоловнаСвіт

Храм Гробу Господнього в Єрусалимі закрили на знак протесту проти ізраїльських законів

Храм закрили на невизначений термін.

Храм Гробу Господнього в Єрусалимі закрили на знак протесту проти ізраїльських законів
Храм Гроба Господня
Фото: Inpress.ua

Церковні ієрархи в Єрусалимі у неділю, 25 лютого, на знак протесту закрили на невизначений термін Храм Гробу Господнього (Храм Воскресіння Христового), який є головною святинею християнства і місцем паломництва туристів з усього світу, повідомляє DW.

У незвично жорстко сформульованому листі ієрархи греко-католицької та вірменської церков пояснили, що пішли на цей крок на знак протесту проти "систематичної кампанії проти церков та християнської громади на Святій землі".

Обурення християн викликає, зокрема, законопроект, що дозволяє ізраїльській державі конфіскувати належні церкві земельні ділянки. Цей законопроект у неділю повинні були обговорювати на засіданні міністерського комітету, після чого його скерують на затвердження в Кнесет. У разі позитивного результату голосування в парламенті, документ набере законної сили.

У листі церковних ієрархів проект закону названо "дискримінаційним і расистським". Ізраїль "топче ногами чутливі відносини між християнською громадою та владою, які зберігаються вже багато десятиліть", - підкреслюється у посланні.

Церква також протестує проти введення муніципальних зборів, які, на її думку, порушують статус-кво. Створюється враження, що ці дії мають на меті "послабити християнську присутність в Єрусалимі", зазначають автори листа.

Міська адміністрація Єрусалиму на своє виправдання заявляє, що мита введені не щодо храмів, а щодо об'єктів, які перебувають у церковній власності, таких як готелі і зали для прийомів.

МЗС Ізраїлю наразі не прокоментувало звинувачення церковних ієрархів Єрусалиму.

Нагадаємо, парламент Ізраїлю ускладнив можливий поділ Єрусалима.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram