ГоловнаСвіт

Турецькі війська обстріляли конвой, що прямував у сирійський регіон Африн, є постраждалі

Ердоган заявив, що турецька армія робить усе можливе, щоб уникнути втрат серед мирного населення.

Турецькі війська обстріляли конвой, що прямував у сирійський регіон Африн, є постраждалі
Турецкие танки на границе с Сирией
Фото: EPA/UPG

Турецька армія завдала удару по конвою, що прямував у сирійський регіон Африн.

Як повідомляє агентство Рейтер, Анкара стверджує, що в конвої перебували курдські бойовики зі зброєю і боєприпасами, однак курди стверджують, що там були цивільні з їжею і ліками.

Турецька армія стверджує, що конвой складався з 30-40 автомобілів курдських Загонів народної самооборони (YPG). Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої в Туреччині Робітничої партії Курдистану, незважаючи на те, що бійці YPG активно співпрацювали з міжнародною коаліцією на чолі зі США.

У YPG заявили, що в автомобілях перебували цивільні з підконтрольних курдам міст. "Конвой був відправлений на знак солідарності з народом Африна, везучи продовольчу допомогу і медикаменти", - повідомили агентству представники курдів.

У результаті обстрілу кілька машин згоріли, у результаті чого кілька осіб отримали поранення, ще одна загинула.

Тим часом президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що турецька армія робить усе можливе, щоб уникнути втрат серед мирного населення.

20 січня Туреччина почала на півночі Сирії наземну операцію "Оливкова гілка". Турецькі війська перетнули кордон Сирії і разом з бійцями союзної Вільної сирійської армії (FSA) вступили в бойові сутички з курдськими Загонами народної самооборони (YPG).

Раніше сьогодні Ердоган заявив, що Туреччина встановила контроль над 400 квадратними кілометрами території в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram