ГоловнаСвіт

Трамп запропонував озброїти шкільних учителів після стрілянини у Флориді

Він також підтримав посилення системи перевірок охочих купити зброю.

Трамп запропонував озброїти шкільних учителів після стрілянини у Флориді
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп висловився на підтримку ідеї дозволити вчителям шкіл носити зброю, а також скасувати правила, згідно з якими носіння зброї поблизу шкіл забороняється.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Трамп зробив цю заяву в Білому домі під час конференції, присвяченої насильству із застосуванням вогнепальної зброї, за участю викладачів та учнів зі школи імені Марджорі Стоунман Дуглас у Флориді, де в результаті стрілянини загинули 17 людей.

Він також підтримав пропозицію посилити систему перевірок охочих придбати вогнепальну зброю.

Одночасно Трамп підтримав пропозицію, яку давно висувала Національна стрілецька асоціація США - дозволити вчителям та іншим працівникам шкіл носити зброю.

"Якби у вас був учитель, який знав би, як поводитися з вогнепальною зброєю, цілком можливо, що він міг би досить швидко зупинити напад", - сказав президент США, підкресливши, що пропозиція стосується лише людей, які "добре вміють поводитися з вогнепальною зброєю".

Трамп також розкритикував створення навколо шкіл зон, усередині яких заборонено носіння зброї.

"Зона без зброї для маніяка - а вони всі боягузи - означає - "а зайдемо, а нападемо", - сказав президент.

Нагадаємо, стрілянина у школі імені Марджорі Стоунман Дуглас у Флориді стала найкривавішою за кількістю жертв з 2012 року. Під час нападу на школу "Сенді-Хук" 2012 року загинули 26 осіб.

Обвинувачений у масовому вбивстві - 19-річний Ніколас Круз - через годину був затриманий і повністю визнав провину. Після трагедії Трамп доручив Мін'юсту заборонити продаж пристроїв для скорострільної стрільби з гвинтівок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram