ГоловнаСвіт

Туреччина заявила про звільнення від курдських бойовиків п'яти сирійських сіл

Турецька армія заявила про знешкодження 1715 курдських бойовиків в рамках військової операції.

Туреччина заявила про звільнення від курдських бойовиків п'яти сирійських сіл
Турецкие танки
Фото: EPA/UPG

Турецькі військові заявили про звільнення від Загонів народної самооборони (YPG) п'яти сіл у сирійському районі Африн.

Про це повідомляє Daily Sabah

Турецькі військові і бійці Вільної сирійської армії"(FSA - повстанці, які ведуть збройну боротьбу проти уряду Башара Асада) очистили від YPG такі села, як Зайтунак, Сораном, Хейяні, Шарканлі і Араб Віран у північній частині сирійського регіону Африн.

Окрім того, повідомляють про "знешкодження" 1715 курдських бойовиків у рамках військової операції Туреччини "Оливкова гілка" в Сирії. Зазначають, що термін "знешкодження" у ЗС Туреччини означає "захоплення живими чи мертвими" або ж захоплення тих, хто здався під час операції.

Напередодні сирійські ЗМІ повідомили, що угруповання, які мають підтримку сирійського уряду, увійдуть в регіон Африн, щоб допомогти курдським силам відбити напад турецьких військ.

Анкара вважає YPG терористичною групою, пов'язаною з повстанцями в Туреччині, і розглядає її як загрозу безпеці свого кордону. Загони народної самооборони мали підтримку США і з 2015 року відвоювали в бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" значну частину території на півночі Сирії. Вони мають відмінне від уряду Асада бачення майбутнього Сирії, однак протягом конфлікту курди й урядові війська намагалися уникати прямого протистояння.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина запобігла розгортанню сирійських військ на півночі Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram