ГоловнаСвіт

Група німецьких депутатів виступила проти "Північного потоку-2"

"Співпраця з Росією не повинна означати, що німці та росіяни домовляються про щось через голови наших партнерів по ЄС".

Група німецьких депутатів виступила проти "Північного потоку-2"
Фото: EPA/UPG

Семеро депутатів німецького Бундестагу та Європарламенту, які представляють Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний союз (ХСС), партію Зелених і Вільну демократичну партію (ВДП), виступили проти будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Про це йдеться в спільній статті на сайті видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає Deutsche Welle

"На думку авторів, політика ЄС у галузі енергетики і солідарність з партнерами говорять проти будівництва другої черги газопроводу з Росії до Німеччини в обхід України. Реалізація цього проекту, наголошується в статті, призведе до "розколу ЄС і втрати довіри", - йдеться в публікації.

Парламентарії відзначають, що співпраця з Росією не повинна означати, що "німці та росіяни домовляються про щось через голови наших партнерів по ЄС".

Як наголошено, будівництво "Північного потоку-2" викликає активний опір у країнах Балтії, Швеції, Данії, Польщі, Словаччині та Україні, що "неважко зрозуміти" з огляду на енергетичну безпеку. Парламентарії також закликали, щоб новий уряд Німеччини заявив про свою позицію з цього питання.

Серед авторів статті, зокрема, депутати Європарламенту: член ХДС Ельмар Брок (Elmar Brok), член ХСС Манфред Вебер (Manfred Weber), член партії Зелених Райнгард Бютікофер (Reinhard Butikofer) і Надя Гірш (Nadja Hirsch) з ВДП, а також депутати Бундестагу: член ХДС, голова комітету в закордонних справах Норберт Ротген (Norbert Rottgen), вільний демократ Міхаель Лінк (Michael Link) і представник "зелених" Олівер Крішер (Oliver Krischer).

 "Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужністю 55 млрд кубометрів з Росії до Німеччини через Балтійське море. Передбачається, що маршрут по дну моря, а також точка входу в газотранспортну систему Німеччини в Грайфсвальді будуть ті самі, що й у першого Nord Stream, запущеного в 2011 році.

Нагадаємо, наприкінці січня німецька земля погодила будівництво 55 кілометрів "Північного потоку-2".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram