ГоловнаСвіт

Країни Балтії запропонували збільшити бюджет ЄС після Brexit

Естонія, Литва і Латвія закликають ЄС не робити ніяких бюджетних скорочень у сфері досліджень, інновацій і молодіжної політики.

Країни Балтії запропонували збільшити бюджет ЄС після Brexit
Фото: podrobnosti.ua

Лідери країн Балтії хочуть розширити бюджет Євросоюзу після виходу Великобританії з блоку і, можливо, створити "нові власні ресурси".

Про це йдеться в спільному листі прем'єр-міністрів Естонії і Латвії, а також президента Литви, повідомляє EUobserver. 

Лідери трьох країн стверджують, що бюджет ЄС, який формується на сім років, повинен перевищувати 1% валового національного доходу 27 країн ЄС (без Великобританії).

"Ми готові обговорити шляхи збереження рівня поточної багаторічної фінансової структури, навіть після Brexit, шляхом збільшення внесків і, можливо, нових власних ресурсів для бюджету ЄС", - ідеться в листі.

Три країни також заявляють, що не слід робити ніяких бюджетних скорочень у сфері досліджень, інновацій і молодіжної політики. Вони також вимагають збільшення прямих виплат з бюджету ЄС своїм фермерам, відзначаючи, що "вони залишаються значно нижчими за середнє значення в ЄС".

Остаточної пропозиції Єврокомісії щодо формування нового бюджету очікують не раніше травня. Поточний бюджет розрахований до 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram