ГоловнаСвіт

У відправлених іноземним посольствам у Москві конвертах з порошком знайшли листи від імені депутата Держдуми

Підозрілі конверти отримали 13 дипустанов.

У відправлених іноземним посольствам у Москві конвертах з порошком знайшли листи від імені депутата Держдуми
Фото: Испания по-русски

У конвертах із білим порошком, розісланих в іноземні посольства в Москві, знайшли папери з текстом, підписаним іменем депутата Держдуми РФ Сергія Железняка.

Про це повідомляють на сайті московської поліції.

Відомство зазначає, що Железняк сам до них звернувся і розповів, що в дипломатичні установи були розіслані конверти з порошком і аркушами "паперу з друкованим текстом, складеним від його імені". Депутат підкреслив, що не причетний до цього.

"Подав сьогодні вранці, до початку пленарного засідання, заяву у ВМВС у Тверському районі Москви про необхідність проведення розслідування стосовно вчорашнього факту розсилання невідомими фальшивих листів від мого імені іноземним посольствам і закордонним ЗМІ", - сказав Железняк.

У посольства декількох іноземних держав у Москві 14 лютого надійшли конверти з невідомим білим порошком. Джерело ТАСС розповіло, що конверти отримали 13 дипустанов.

Поліція почала перевірку за фактом розсилання листів із порошком. У відомстві заявили, що вміст конвертів не становить небезпеки. За інформацією "Интерфакса", порошок у конвертах виявився речовиною для знищення комах.

Раніше повідомляли, що конверт із білим порошком отримала невістка президента США Дональда Трампа. Речовина не була небезпечною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram