ГоловнаСвіт

Російських уболівальників вигнали зі стадіону за прапор з Леніним на Іграх

У Південній Кореї комуністична ідеологія заборонена на державному рівні.

На Олімпійських іграх-2018 у південнокорейському Пхьончхані під час лижних змагань на трибунах у російських уболівальників співробітники безпеки стадіону спробували відібрати прапори СРСР та прапор із зображенням засновника цієї держави Володимира Леніна.

Як повідомляє Газета.RU, волонтерам не вдалося переконати росіян скласти прапори. Тоді на допомогу прийшли сек'юріті, а за ними - поліція.

Фото: gazeta.ru

"Серед корейців почався справжній переполох: вони розмахували руками, жестами намагалися припинити знімання інциденту на відео, постійно комусь телефонували і примовляли: "Ленін, Ленін, Ленін!", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили спецкору видання місцеві волонтери, в Південній Кореї не визнають комуністичну ідеологію і вкрай болісно реагують на демонстрацію символіки відповідного спрямування. Існує заборона на державному рівні.

"Росіянам вдалося уникнути серйозних проблем з двох причин. По-перше, організаторам не потрібен був зайвий скандал під час Олімпіади. По-друге, на проступки іноземців корейці часто дивляться крізь пальці, щоб не нагнітати обстановку", - резюмує видання.

Нагадаємо, 5 грудня МОК усунув збірну Росії від Олімпіади-2018 у південнокорейському Пхьончхані через допінг, дозволивши виступати російським спортсменам, які не замішані у вживанні допінгу під нейтральним прапором. Це перше в історії відсторонення від Олімпіади країни за допінг.

Пізніше МОК заборонив виконання національного гімну країни та участь російської делегації в церемонії відкриття.

Спортсменам також заборонено використовувати російську символіку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram