ГоловнаСвіт

ООН попросила в донорів понад $1 мдрд на боротьбу з голодом

В Організації сподіваються забезпечити продовольством понад 30 млн осіб у 26 країнах.

ООН попросила в донорів понад $1 мдрд на боротьбу з голодом
Фото: report.az

Продовольча і сільськогосподарська Організація Об'єднаних Націй (ФАО) попросила в донорів на 2018 рік $1,06 млрд для допомоги голодуючим людям у світі на тлі конфліктів, а також погодних катаклізмів, пов'язаних зі зміною клімату.

Про це повідомляє Центр новин ООН

"В Організації сподіваються, що цієї суми вистачить на те, щоб забезпечити продовольством понад 30 млн осіб у 26 країнах. Серед них - Україна, Афганістан, Бангладеш, Гаїті, Південний Судан і Ємен", - ідеться в публікації.

При цьому наводяться слова представника ФАО Домініка Буржона, який пояснив цю необхідність тим, що зараз "одночасно спостерігаються і конфлікти, і природні катастрофи, як-от посуха, і вони ще більше ускладнюють ситуацію".

Насамперед допомогу надаватимуть тим, хто живе в сільській місцевості і чиє життя безпосередньо залежить від сільського господарства. Співробітники ФАО, зокрема, надаватимуть фермерам насіння і сільськогосподарські інструменти, а також проводитимуть курси з підвищення виробництва й управління земельними та водними ресурсами.

Тим людям, які терміново потребують продовольства, видаватимуть готівку. "Хоча в 2017 році нам вдалося врятувати мільйони життів, надавши їм надзвичайну гуманітарну допомогу, мільйони, як і раніше, перебувають на межі голодної смерті", - зазначив Буржон.

За даними останньої доповіді ООН, число голодуючих упродовж багатьох років скорочувалося, проте останнім часом цей показник знову почав збільшуватися. Зараз у світі недоїдає 815 мільйонів осіб, повідомили в ООН.

Нагадаємо, в травні минулого року ООН назвала голод основною причиною міграції у світі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram