ГоловнаСвіт

У США знову частково закрився уряд

Конгрес не зміг вчасно затвердити бюджет.

У США знову частково закрився уряд

У США знову частково закрився уряд після того, як Конгрес не зміг вчасно прийняти бюджет через дев'ятигодинний виступ сенатора Ренда Пола, який заперечує проти збільшення дефіциту на 300 млрд доларів.

Про це повідомляє "Голос Америки".

У ніч з четверга на п'ятницю закінчився термін фінансування більшості федеральних відомств, оскільки Конгрес не встиг вжити заходів до опівночі. Це технічно спровокувало часткове закриття уряду.

Очікують, що Сенат затвердить тимчасовий бюджет після 1-ї ночі і направить його в Палату представників, де думки чітко розділилися за партійною лінією, тож доля законопроекту неочевидна. Однак лідери Палати представників обіцяють, що пакет буде прийнято, ймовірно, вже до початку робочого дня.

Якщо так станеться, то в роботі федерального уряду не виникне майже ніяких перебоїв. Якщо ні, відбудеться реальне закриття уряду - вже друге в 2018 році.

Нагадаємо, опівночі 20 січня (07:00 за київським часом) в США офіційно почався урядовий "шатдаун" - в країні тимчасово припинили фінансувати держустанови. Верхня палата Конгресу США не змогла дійти згоди і затвердити законопроект про фінансування уряду. Після цього президент США Дональд Трамп підписав проект тимчасового бюджету уряду, розрахований до 8 лютого.

До цього робота уряду США припинялася в 2013 році. Приводом послужили розбіжності з питання реформи охорони здоров'я і захисту пацієнтів під назвою Obamacare. Призупинення тривало 16 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram