ГоловнаСвіт

У Дагестані чоловіка, який визволив сина з ІДІЛ, заарештували за пособництво тероризму

Затриманий у Москві дагестанець наступного дня опинився в СІЗО у Кизилюрті.

У Дагестані чоловіка, який визволив сина з ІДІЛ, заарештували за пособництво тероризму
Фото: Kavkaz-uzel.eu

Суд у Дагестані на два місяці заарештував Казима Нурмагомедова, який кілька років тому своїми силами витягав сина із терористичної організації "Ісламська держава". Батька трьох синів, чия родина і так постраждала через цю "рятувальну операцію", звинувачують у пособництві тероризму, передає Російська служба Бі-бі-сі.

У середу Казим Нурмагомедов разом з сином Імагаджі і адвокатом Абдурашидом Шейховим виходив з окружного військового суду, де слухається справа його другого сина Шаміля. Його, московського бізнесмена, звинувачують у фінансуванні терористичної діяльності. Саме так слідство розцінило той факт, що Шаміль надсилав гроші своєму братові Маратові, щоб той зміг вибратися з "Ісламської держави".

За словами Імагаджі Нурмагомедова, історія розвивалася так: на виході з суду до них підійшли троє співробітників поліції у формі і ще кілька людей у цивільному. Вони зажадали пред'явити документи. "Батько дав їм паспорт, всі решта їх не цікавили", - пояснив Імагаджі Нурмагомедов.

Поліцейські попросили Казима Нурмагомедова сісти в машину і проїхати у відділ поліції для з'ясування особи. "Батько їм сказав: слухайте, у мене московська прописка, ось паспорт, якщо у вас є якісь запитання - викликайте повісткою", - розповідає його син. Але поліцейські наполягали.

Адвокат Абдурашид Шейхов спробував проїхати разом з Нурмагомедовим, але йому не дозволили. Наостанок поліцейські попередили, що повезуть чоловіка у відділ поліції Басманного району.

Ні у цьому відділі поліції, ні в якомусь іншому сім'я, яка відразу кинулася на пошуки, не змогла знайти Казима. За телефоном 02 дізнатися його долю теж не вдалося. Тільки близько 10 години вечора Нурмагомедов-старший додзвонився до своєї дружини і повідомив, що перебуває вже в РВВС дагестанського Кизилюрта.

Вранці в четвер родині повідомили, що чоловіка звинувачують у пособництві тероризму.

"Безсумнівно, це пов'язано з тим, що батько визволяв мого брата. П'ять років людина публічно виступала, спілкувалася зі ЗМІ. Можна сказати, він, навпаки, займався пособництвом антитерроризму. Всім своїм прикладом показував і розповідав, що не треба цього робити", - упевнений його син Імагаджі.

Раніше повідомлялося, що ФСБ заявила про вбивство бойовика ІДІЛ, який готував теракт у день виборів 18 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram