ГоловнаСвіт

США розширили санкції проти Росії (оновлено)

У числі інших під санкції потрапив заступник міністра енергетики РФ.

США розширили санкції проти Росії (оновлено)
Фото: www.tatar-inform.ru

Сполучені Штати розширили санкції проти Кремля через втручання Росії в ситуацію на сході України.

Про це повідомляється на сайті Мінфіну США.

Зокрема, США внесли до списку санкцій 21 громадянина Росії і України, а також дев'ять компаній. Ще щодо 12 компаній санкції уточнені.

У Мінфіні США уточнили, що в список включені декілька дочірніх структур "Сургутнафтогаз", "Силові машини" і "Технопромекспорт".

За даними Рейтер, під санкції потрапив заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов.

Оновлення. Як зазначає РБК, під санкції потрапили троє росіян, які займалися постачанням газових турбін Siemens в Крим. Це заступник міністра енергетики Андрій Черезов, директор департаменту оперативного контролю та управління в електроенергетиці Міненерго Євген Грабчак, а також гендиректор ТОВ "ВО "Технопромекспорт" (будує електростанції в Криму і поставила турбіни) Сергій Топор-Гілка. У список також потрапила сама компанія "ВО "Технопромекспорт" і "Силові машини" Олексія Мордашова, яка є міноритарним акціонером заводу "Сіменс технології газових турбін" - постачальника чотирьох газотурбінних установок, які потрапили до Криму.

Активи осіб, які включено в SDN, в США будуть заморожені, їм також не можна буде вести бізнес з цією країною.

У список також потрапив губернатор Севастополя Дмитро Овсянніков, компанії ЗАТ "Внешторгсервіс", "Газ-Альянс" (остання пов'язана з швидким українським бізнесменом Сергієм Курченком), через які сталева продукція Донеччини поставляється в Росію.

Під санкції також потрапила дорожньо-будівельна компанія "ВАД", яка в листопаді 2017 року одержала без конкурсу контракт на будівництво траси «Таврида» вартістю 137 млрд руб. За даними Forbes, компанія належить бізнесменам Валерію Абрамову та Віктору Перевалову. Обидва підприємці також потрапили до списку санкцій США.

У новому переліку також значаться відразу кілька структур "Сургутнафтогазу". Серед них - Сургутнафтогазбанк (38-ме місце в Росії за обсягом активів), ТОВ "Медіа-інвест", страхове товариство "Сургутнафтогаз", ВАТ "Радгосп "Червішевський", ТОВ "Сургутмеблі" та інші.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram