ГоловнаСвіт

Колишнього лікаря збірної США зі спортивної гімнастики засудили до 175 років в'язниці

Ларрі Нассар вже відбуває 60-річний тюремний термін за дитячу порнографію.

Колишнього лікаря збірної США зі спортивної гімнастики засудили до 175 років в'язниці
Фото: tmz.com

Колишнього лікаря американської збірної зі спортивної гімнастики засудили до 175 років ув'язнення, передає Голос Америки.

Ларрі Нассар визнав себе винним у сексуальних домаганнях щодо спортсменок, зокрема малолітніх.

Суддя в штаті Мічиган виніс вирок у середу. У листопаді Нассар визнав провину щодо 10 епізодів замаху на злочин сексуального характеру першого ступеня. Зараз він уже відбуває 60-річний тюремний термін за дитячу порнографію.

Відтоді, як 16 січня у суді почалися слухання щодо винесення вироку, свідчення дали близько 160 жертв Нассара. Серед них були олімпійські чемпіонки Сімона Байлз, Геббі Дуглас і Маккейла Мероні, які заявили, що Нассар здійснював домагання стосовно них під час медичних оглядів.

Багато жертв звинувачують американську асоціацію спортивної гімнастики USA Gymnastics у ігноруванні та приховуванні їхніх скарг, намагаючись уникнути негативного висвітлення в ЗМІ. Троє високопоставлених членів правління організації в понеділок подали у відставку під тиском критики. У березні подали у відставку президент і виконавчий директор організації.

54-річний Нассар працював лікарем американської збірної на чотирьох Олімпіадах, а також був лікарем жіночих команд Державного університету Мічигану й обіймав посаду професора в коледжі остеопатичної медицини в цьому університеті.

У грудні повідомлялося, що в Кентуккі політик покінчив із собою після звинувачень у домаганнях до 17-річної дівчини. Загиблий був автором кількох законопроектів, що стосуються християнської освіти у школах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram