ГоловнаСвіт

Російський корабель-розвідник засікли біля берегів США

Судно "Віктор Леонов" кілька днів тому вийшло з порту в Тринідад і Тобаго.

Російський корабель-розвідник засікли біля берегів США
Фото: korabli.eu

Російський корабель-розвідник "Віктор Леонов" помітили в міжнародних водах за 160 км на південний схід від міста Вілмінгтон, Північна Кароліна, США, лише за кілька днів після виходу з порту в столиці Тринідад і Тобаго Порт-оф-Спейн.

Про це повідомляють американські ЗМІ з посиланням на джерела в збройних силах США, передає Голос Америки.

За словами двох військових джерел, за російським кораблем здійснюють стеження міноносець USS Cole і ще кілька суден.

Посилаючись на джерело у військовому відомстві, американські ЗМІ повідомляють, що минулого тижня корабель "Віктор Леонов", оснащений розвідувальним обладнанням і технікою для перехоплення сигналів, бачили в Карибському морі.

У той момент було незрозуміло, куди прямувало судно, проте в минулому воно, як правило, йшло до східного узбережжя, в район мису Канаверал, Кінгс Бей, Норфолка і Нью-Лондона, де розташовані американські військово-морські об'єкти.

За словами іншого джерела, на підставі попередніх даних зроблено висновок: корабель, швидше за все, виконує розвідувальну місію тривалістю від 4 до 6 місяців біля східного узбережжя США.

У лютому 2017 року ВМС США помітили те саме судно за 50 км від узбережжя Коннектикуту - в найпівнічнішій точці, куди воно коли-небудь заходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram