ГоловнаСвіт

Через санкції США російським компаніям обмежили закупівлі продуктів Microsoft, - Reuters

За даними ЗМІ, російські компанії, які перебувають під санкціями, прагнуть їх обійти.

Через санкції США російським компаніям обмежили закупівлі продуктів Microsoft, - Reuters
Фото: 3Dnews

Російські дистриб'ютори Microsoft ввели обмеження для понад 200 фірм, які потрапили під санкції США, що їх запровадили в серпні 2017 року.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Ідеться про двох офіційних дистриб'юторів Microsoft у Росії - компаніях Merlion і RRC. Обмеження пов'язані з тим, що в серпні 2017 року Мінфін США скоротив період оплати замовлень, які російські фірми здійснюють у американських компаніях, удвічі. Цей захід торкнувся російських банків і енергетичного сектора.

Раніше для російських компаній термін оплати замовлень становив 90 днів, для банків - 30 днів. Тепер, після введення санкцій США, терміни скоротилися до 60 і 14 днів відповідно.

У зв'язку з цим Merlion зажадала від російських компаній, що потрапили під санкції, оплачувати замовлення в стислі терміни, а іноді передоплату. У RRC заявили про введення "серйозних обмежень" на розміщення і оплату замовлень. Листи дистриб'юторів клієнтам опинилися в розпорядженні Рейтер.

І Merlion, і RRC як причину нових правил оплати назвали санкції, які США ввели проти Росії в серпні. Microsoft у коментарі агентству повідомила, що корпорація "твердо прихильна дотриманню правових вимог і має строгий порядок дотримання правил по всьому світу, покликаний забезпечити їх дотримання нашими партнерами".

Для американських компаній співпраця з російськими фірмами, які потрапили під санкції, загрожує штрафом у розмірі від $250 тис. до мільйона доларів, а також тюремним ув'язненням.

Джерела Рейтер розповідають, що російські компанії, які перебувають під санкціями, прагнуть їх обійти - шукають посередників для співпраці з американцями та "неафільовані бізнес-одиниці". За словами джерела агентства в Мінфіні РФ, найближчим часом у відомстві очікують зростання числа компаній-посередників з огляду на нові санкції США. Вони можуть торкнутися бізнесменів і підприємців з оточення президента РФ Володимира Путіна, а також банків і підприємств, що працюють в оборонному секторі.

Як повідомляли раніше в січні, Міноборони РФ відмовиться від Windows на користь ОС на базі Linux.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram