ГоловнаСвіт

Генштаб Британії попросить збільшити витрати на оборону через російську загрозу

"Наша здатність запобігати загрозам або реагувати на них буде ослаблена, якщо ми не йтимемо в ногу з нашими противниками".

Генштаб Британії попросить збільшити витрати на оборону через російську загрозу
Фото: PinArt

Голова Генштабу Великобританії генерал Нік Картер вимагатиме збільшити витрати на оборону, щоб Сполучене Королівство не відставало за цими витратами і за військовою потужністю від Росії.

Про це пише The Guardian з посиланням на надані журналістам уривки з промови Картера на обговоренні параметрів бюджету.

Як випливає з документа, генерал заявив, що якщо Британія відставатиме від Росії, для неї зросте ризик загрози стати ціллю насамперед нестандартних, гібридних військових дій, які може вчинити Росія та інші потенційно ворожі держави. Однією з найбільших загроз він називає хакерські атаки, які націлені і на військових, і на цивільних. "Наша здатність запобігати загрозам або реагувати на них буде ослаблена, якщо ми не будемо йти в ногу з нашими суперниками", - йдеться у промові Картера.

Ворожі держави, за словами генерала, більш креативні у використанні межових станів між війною і миром. Щоб не виявитися в майбутньому нездатними на реакцію, британці повинні працювати над швидкістю прийняття рішень, підвищувати темпи швидкого розгортання військ і освоювати сучасні засоби ведення війни.

Голова британського Генштабу заявив, що Росія створює все більш агресивні експедиційні війська і що Москва в цій сфері демонструє такі можливості, з якими Британія насилу зможе змагатися. Для прикладу він вказав на екіпірування російського контингенту в Сирії.

Рік тому британські ЗМІ з посиланням на доповідь Центру історичного аналізу і дослідження конфліктів при Сухопутних військах Великобританії (CHACR) писали, що британська армія останнім часом не має можливості залишатися ефективною бойовою силою, оскільки військовий бюджет країни скорочується протягом останніх кількох років. Автори доповіді дійшли висновку, що "єдиний бойовий підрозділ британської армії може повністю знищити за один день компетентний ворог, такий як Росія". Independent з посиланням на доповідь CHACR тоді писала, що скорочення бюджету британської армії призвело до того, що в ситуації виникнення військового конфлікту її єдиний бойовий підрозділ може бути ліквідований за півдня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram