ГоловнаСвіт

Суд над Манафортом може початися не раніше вересня

До 14 травня сторони не встигнуть ознайомитися з матеріалами справи.

Суд над Манафортом може початися не раніше вересня
Фото: EPA/UPG

Суд над колишнім керівником передвиборної кампанії Дональда Трампа Полом Манафортом і його колишнім бізнес-партнером Ріком Гейтсом не почнеться в травні, як просив спецпрокурор, який очолює "російське розслідування".

Про це заявив федеральний суддя,передає Голос Америки.

За словами судді, обом сторонам потрібен додатковий час, щоб ознайомитися з матеріалами справи.

Суддя уточнив у вівторок, що процес може початися у вересні або жовтні.

Раніше спецпрокурор з розслідування про можливе втручання Росії у вибори США Роберт Мюллер попросив встановити 14 травня датою початку судового процесу у справі Манафорта і Гейтса. Зазначалося, що під час слідчих дій було зібрано 590 тис. документів, зокрема електронних листів і фінансових записів Манафорта і Гейтса. З них 2,2 тис. "можуть мати особливий інтерес для суду", розповів прокурор.

Нагадаємо, Манафорту і його діловому партнеру Ріку Гейтсу пред'явили звинувачення за 12 пунктами, включаючи відмивання грошей і відсутність реєстрації іноземного агента під час зайняття лобістською діяльністю в інтересах іноземного уряду. Звинувачення вважає, що Манафорт заробив десятки мільйонів доларів на лобізмі в інтересах Партії регіонів і екс-президента Віктора Януковича, а потім приховав ці кошти від оподаткування.

15 грудня суд погодився звільнити Манафорта з-під домашнього арешту на період судового розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram