ГоловнаСвіт

Влада ОАЕ звинуватила Катар у перехопленні їх пасажирського літака

В ОАЕ заявили про "кричущу загрозу безпеці цивільної авіації і відверте порушення міжнародних законів і конвенцій".

Влада ОАЕ звинуватила Катар у перехопленні їх пасажирського літака
Фото: anothercitizenship.com

Об'єднані Арабські Емірати заявили, що винищувачі Катару перехопили цивільний літак ОАЕ під час польоту в Бахрейн.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на державне інформаційне агентство WAM. Як наголошують, один із національних авіаперевізників ОАЕ повідомив управління цивільної авіації ОАЕ про інцидент у понеділок уранці. Згідно з повідомленням, один із його літаків, що прямував у Манаму, перехопили винищувачі Катару.

В управлінні назвали цей випадок "кричущою загрозою безпеці цивільної авіації і відвертим порушенням міжнародних законів і конвенцій".

"ОАЕ засудили ймовірний інцидент і заявили, що вживатимуть усіх необхідних правових заходів для безпеки цивільного повітряного руху", - йдеться в повідомленні WAM.

Нагадаємо, в червні 2017 року влада ОАЕ пригрозила жителям країни позбавленням волі терміном до 15 років за будь-які повідомлення про симпатії Катару. Раніше вісім країн - ОАЕ, Бахрейн, Саудівська Аравія, Єгипет, Ємен, Лівія, Мальдіви і Йорданія - призупинили дипломатичні відносини з Катаром через звинувачення в підтримці терористів і екстремістів. У Досі назвали ці звинувачення безпідставними. Пізніше чотири арабські країни, включаючи ОАЕ, пішли на поступки Катару.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram